reklame for Sheiken Bowling
Menu
Aktor Thorbjørn Klundseter og bistandsadvokat Inger Marie Støen i Gjøvik tingrett da saken startet tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Faren erkjenner delvis straffskyld i Kapp-saken

Den 45-årige faren erkjente delvis straffskyld – blant annet for selve drapet på sønnen – da Kapp-saken startet i Gjøvik tingrett tirsdag.

Av NTB | 21.04.2020 10:18:07

Kriminalitet og rettsvesen: 15-årige Oscar André Ocampo Overn ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter det som ble karakterisert som en alvorlig voldshendelse i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober i fjor. Han døde en snau måned senere.

Faren erkjente straffskyld for selve drapet. I tillegg til å være tiltalt for drapet er faren tiltalt for seksuell omgang med sønnen, som var adoptert. 45-åringen erkjente straffskyld for noen, men ikke alle disse punktene.

– Jeg erkjenner straffskyld for seksuell omgang. Jeg vil komme tilbake til hva som har skjedd, svarte faren da aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, leste opp denne delen av tiltalen.

Faren erkjente også straffskyld for frihetsberøvelse av kona gjennom å låse henne inne da hun skal ha prøvd å hindre drapet.

Koronasituasjonen gjør at Gjøvik tinghus er stengt for andre enn partene. Derfor får ikke pressen adgang til å følge saken der, men kan se en nettoverføring med bilde og lyd fra rettssalen. Dette førte til at starten på saken ble noe forsinket.

Det ene punktet omfatter seksuell omgang med et barn under 14 år, noe som juridisk er definert som voldtekt.

I sin innledning fortalte aktor om pågripelsen av guttens far. Faren varslet selv politiet og møtte dem på et avtalt sted. Allerede da erkjente han drapet, og han fortalte også om seksuelle overgrep, ifølge aktor Klundseter.

(©NTB)

Flere nyheter: