Menu
Kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen under en pressekonferansen tidligere i pandemien. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Faren er ikke over

Selv om det har vært noen dager uten nye smittetilfeller med Covid-19 i Haugesund, er ikke faren over. Det opplyser kommunen til Radio Haugaland søndag.

Av Egil M Solberg | 17.01.2021 15:18:52

Koronapandemi: Regjeringen påla etter nyttår alle landets ungdoms- og videregående skoler å følge plan for rødt nivå fra mandag 04.01 til 18.01, i morgen. Det har vært redusert tilstedeværelse på skolene i denne perioden.

I den forbindelse sendte vi i dag en henvendelse til kommunen for å høre hvordan situasjonen er før denne perioden går ut.

Dette er svaret vi fikk fra kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen:

«Haugesund kommune følger de nasjonal retningslinjene. Faren er ikke over, viktig at vi alle følger de nasjonale retningslinjene.

Det er pt ikke planer om lokale tiltak utover de nasjonale tiltakene da smittesituasjonen er slik den er nå.»

I dag melder riksmediene at faren var mindre enn tidligere antatt

Aftenposten har i en nyhetssak som er gjengitt i flere medier i dag, skrevet om at tallet som viste 6,4 prosent positive prøver fra mandag 28. til tirsdag 29. desember var feil. I ettertid viste det seg at tallet var langt lavere.

«Ut fra omtalen av saken kan det virke som at faktagrunnlaget for tiltakene som ble innført var feil. Det stemmer ikke.» Det skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

– I julen var etterslepet og usikkerheten knyttet til tallgrunnlaget et enda større problem enn ellers. Derfor var manglende oversikt over smittesituasjonen en hovedbegrunnelse for at FHI 2. januar tok initiativ til at man skulle innføre strengere tiltak i 1-2 uker, sier direktør i FHI, Camilla Stoltenberg.

Flere nyheter: