Menu
845 offshorearbeidere går ut i streik lørdag dersom ikke partene i meklingen for norsk sokkel blir enige innen fristen. Foto: Carina Johansen / NTB

Fare for streik på norsk sokkel fra lørdag

Mekling for norsk sokkel startet fredag hos Riksmekleren. Dersom ikke partene kommer til enighet innen midnatt, vil 845 offshorearbeidere gå ut i streik.

Av NTB | 10.06.2022 11:45:59

Økonomi og næringsliv: Etter at det i mai ble det brudd i forhandlingene for sokkeloppgjøret møtes nå partene hos Riksmekleren.

De tre fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne har varslet plassfratredelse for totalt 845 medlemmer hvis det ikke blir enighet gjennom meklingen

– Vi møtes til mekling med mål om økt kjøpekraft for våre medlemmer og videreutvikling av tariffavtalene våre, sier forbundsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

På andre siden av bordet sitter Norsk olje og gass som representerer arbeidsgiverne. De mener frontfaget, som ble avtalt tidligere i vår, danner grunnlaget for alle andre oppgjør i norsk arbeidsliv.

– Derfor er det viktig å lande vårt oppgjør i tråd med frontfaget, slik at lønnsnivået i Norge ikke blir så høyt at det går utover bedriftene som eksporterer og konkurrerer internasjonalt, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er forhandlingsleder og direktør arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Hvis partene ikke kommer til enighet i mekling, blir det streik fra natt til 12. juni.

(©NTB)

Flere nyheter: