Menu
Colosseum kino i Oslo er en av ni kinoer som torsdag kan bli rammet av streik. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fare for kino-streik neste uke

79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går torsdag ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke fører fram.

Av NTB | 10.06.2022 15:01:12

Kultur og underholdning: – Kinoansatte trenger en lønn det går an å leve av, sier Karianne Hansen Heien, Fagforbundets forhandlingsleder.

Etter at Fagforbundet og Virke brøt forhandlingene møtes partene hos meklingsmannen. Meklingsfristen er onsdag 15. juni klokken 24.

– Kinoansatte har et veldig lavt lønnsnivå, og ingen tillegg for å jobbe på ubekvem arbeidstid. Vi har tro på at vi skal finne en løsning i meklingen, men uten en løsning som møter våre viktigste krav, så vil det ende i streik, slår forhandlingslederen fast.

Fagforbundet melder plassfratredelse for 79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen dersom meklingen ikke fører fram. De er forberedt på en langvarig konflikt.

– Film og kultur er viktig for mange, men vi ser ikke for oss at det er fare for liv og helse. Dermed vil streiken vare helt til arbeidsgiver gir seg, sier Heien.

Dersom det blir streik blir følgende kinoer rammet: Colosseum kino (Oslo), Gimle kino (Oslo), Klingenberg kino (Oslo), Ringen kino (Oslo), Saga kino (Oslo), Nova kino (Trondheim), Prinsen kino (Trondheim), Bergen kino og Drammen kino.

(©NTB)

Flere nyheter: