Menu
Fristen for meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) nærmer seg. Både Norwegian, SAS og Widerøe vil bli rammet av en eventuell streik, og flere avganger vil bli kansellert. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fare for flystreik fra midnatt

Fristen for meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) nærmer seg. Tre timer før fristen ved midnatt var det fortsatt ingen enighet.

Av NTB | 17.06.2022 20:16:06

Vitenskap og teknologi: Partene møttes hos Riksmekleren fredag klokken 10. Da sa NFO-leder Jan Skogseth til TV 2 at partene sto langt fra hverandre, og at sannsynligheten for en streik var overhengende.

Klokken 21 satt partene fortsatt sammen hos Riksmekleren. Ifølge mekler Carl Petter Martinsen er det sannsynlig at det kommer til å bli meklet på overtid.

– Men det forutsetter at partene er villige til det, og det spørsmålet er ikke avklart ennå, sa han til TV 2 litt etter klokken 21.

Både Norwegian, SAS og Widerøe vil bli rammet av en eventuell streik, og flere avganger vil bli kansellert.

I første omgang er det varslet plassfratredelse for 31 flyteknikere. Fra 20. juni trappes streiken opp. Da blir 75 nye medlemmer tatt ut i streik, noe som tilsvarer rundt en firedel av flyteknikerne.

(©NTB)

Flere nyheter: