Menu
Mo Farah er lettet etter å slippe straff for å ha blitt smuglet inn i Storbritannia som barn. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB.

Farah lettet over å slippe straff: – Dette er landet mitt

Mo Farah er glad for at britiske myndigheter støtter ham etter at løpelegenden avslørte at han ble smuglet inn i Storbritannia i ung alder.

Av NTB | 13.07.2022 11:30:48

Sport: – Jeg føler meg lettet. Dette er landet mitt. Ingen barn ønsker å være i den situasjonen. Jeg hadde ikke noe valg, sier Farah til BBC Radio.

Det kom fram i en dokumentar på BBC at han fikk navnet Mohamed Farah av dem som brakte ham fra Djibouti i en alder av ni år. Hans egentlige navn er Hussein Abdi Kahin, og han ble født i Somaliland.

Farah hevder han var et ungt offer for trafficking.

– Jeg er bare takknemlig for hver sjanse jeg fikk i Storbritannia, og jeg er stolt over å ha representert landet mitt slik jeg gjorde. Det var det eneste jeg hadde kontroll over. Jeg hadde ingen kontroll da jeg var yngre, forteller Farah.

39-åringen, som ble den første britiske friidrettsutøveren til å vinne fire OL-gull, sa at barna hans motiverte ham til å fortelle sannheten om fortiden sin. Farah er også utnevnt til kommandør av det britiske imperiets orden for sine idrettsprestasjoner.

(©NTB)