Menu
En 15 år gammel gutt ble onsdag morgen funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Gutten ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Far siktet for drapsforsøk på 15 år gammel sønn på Toten

Saken oppdateres.

Av NTB | 09.10.2019 15:22:19

Kriminalitet og rettsvesen: Den 15 år gamle gutten ble etter hendelsen fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus med livstruende skader.

Politiet fikk melding om sake klokken 8.38 onsdag morgen. Flere patruljer rykket ut til en privatadresse på Kapp.

– På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt og iverksatte livreddende tiltak med blant annet hjertestarter, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Politiinspektøren beskriver selve hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

– Jeg vil forsikre om at politiet med alle tilgjengelige ressurser har iverksatt etterforskning i saken, og vi vil fortsette med etterforskning og avhør utover kvelden, sier Fosso.

Politiet tar sikte på å begjære siktede varetektsfengslet på Gjøvik torsdag.

Et vitne sier til Oppland Arbeiderblad at han hørte skrik og rop, og han løp til eneboligen. Der sto det en kvinne som ropte om hjelp.

– Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn. Kriseteam og øvrige tjenester i Østre Toten kommune følger opp alle berørte, skriver kommunen på sine nettsider.

Politiet pågrep deretter 15-åringens far. Ifølge politiet ble han pågrepet på udramatisk vis.

Den 15 år gamle guttens far er siktet for drapsforsøk. Han har fått oppnevnt forsvarer og er i avhør onsdag ettermiddag, opplyser påtaleansvarlig, politiadvokat Mari Lauritzen Hasle, på pressekonferansen.

Østre Toten kommune har satt krisestab som følge av hendelsen.

Flere nyheter: