Menu
Politimester Ida Melbo Øystese (t.v.) i Øst politidistrikt og politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim under pressekonferansen på politihuset i Lillestrøm søndag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Far siktet etter dødsfall i Lørenskog – saken etterforskes som drap

De mistenkelige dødsfallene i Lørenskog etterforskes som drap. Faren er siktet, men mistankegrunnlaget mot ham er svekket, opplyser politiet.

Av NTB | 19.07.2020 18:47:46

Kriminalitet og rettsvesen: – Faren til barna ankom selv åstedet og ble tatt hånd om av politiet. Han har status som siktet og blir avhørt nå. Slik saken står nå, er mistankegrunnlaget mot ham svekket, sa politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt på en pressekonferanse søndag kveld.

Noe senere på kvelden opplyste mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, til NRK at mannen kommer til å bli løslatt når avhøret av ham er ferdig søndag kveld.

– Han nekter enhver befatning med denne tragedien. Vi er blitt fortalt at han løslates. Det går ikke an å beskrive hvordan han har det, sier Svensson til Romerikes Blad.

Ifølge forsvareren kommer hans klient til å bli tatt hånd om av Rælingen kommunes kriseteam.

De to barna ble funnet døde i en leilighet i Lørenskog søndag morgen. Politiet rykket ut til leiligheten etter at de klokken 8.30 fikk melding om en mulig brann. Da de kom fram, fant de to livløse barn og en skadd mor.

Politiet ønsker ikke å opplyse om alderen på barna.

Moren er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare.

– På grunn av sakens omstendigheter etterforskes den som drap. Det er naturlig at politiet tar avhør av moren. Det har ikke latt seg gjøre per nå på grunn av hennes helsetilstand, sa politiadvokaten.

– Våre tanker går til en familie i krise, sa hun.

Hun sa videre at saken er i en tidlig fase og ba om forståelse for at politiet ikke kan si så mye ennå.

– Det er viktig å sikre bevisene i saken på best mulig måte, sa Øystese.

Bevæpnet politi rykket også ut til en bolig i Fjerdingby i Rælingen søndag formiddag. De lette etter en person som kunne ha informasjon om saken. Politiaksjonen ble avsluttet i 15-tiden.

Det ble forsøkt gjenoppliving av barna, men det ble raskt klart at livene deres ikke sto til å redde. Dødsårsaken er ukjent, ifølge Sharma-Sundheim.

Beboerne i området ble bedt om å holde seg inne søndag formiddag. På pressekonferansen understreket politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt at det ikke er noe som tilsier at innbyggerne i Lørenskog har noe å frykte.

Politiet har foretatt vitneavhør og ber personer som har oppholdt seg i området fra midnatt til klokken 9 søndag morgen, om å melde seg om de tror de har relevante opplysninger.

Flere nyheter: