Menu
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Får ikke dekket brannskaden på bilen

De som kun har ansvarsforsikring risikerer ikke å få dekket brannskadene etter brannen på Stavanger lufthavn i går.

Av Egil M Solberg | 08.01.2020 09:10:59

Flyplassbrannen: Både bileiere og flypassasjerer er hardt rammet av storbrannen ved Stavanger lufthavn tirsdag.

– Vi begynte å få inn skademeldinger på nett i går kveld, og forventer trafikk både på nett og telefon utover onsdagen fra bil- og reisekunder, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre Hauge.

Hvis du har bilskade

Hvis du har bilforsikring med kasko eller delkasko er du dekket av forsikringen.

– De aller fleste har enten kasko eller delkasko. Da er bilbrann dekket. Forsikringen vil da dekke skaden uavhengig av om bilen din er brent helt opp, eller om den kun er delvis skadet av sot eller vann fra slukningsarbeidet, sier fagsjefen i Frende.

Uten kasko eller delkasko

Hvis du kun har ansvarsforsikring så dekker ikke din egen forsikring skaden. Da kan brannårsaken være avgjørende for om du får erstatning etter brannen.

Dersom brannen har startet som følge av teknisk svikt i en av bilene i parkeringsanlegget så kan du få dekket noe gjennom ansvarsforsikringen på den bilen som begynte å brenne.

– Utfordringen i en slik omfattende brann er at ansvarsforsikringen til den bilen som først tar fyr er begrenset til 10 millioner kroner av den totale skaden. Denne hendelsen vil nok koste langt mer. Men foreløpig vet vi ikke hvor eller hvorfor brannen startet, så dette er det alt for tidlig å si noe om, sier Ytre Hauge.

Hvis flyreisen din er påvirket

Frende opplever også trafikk fra kunder med reiseforsikring som er påvirket av brannen.

– Hvis du er strandet eller evakuert fra flyplassen skal du først få informasjon fra flyselskapet du reiser med. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt når du vet hva flyselskapet sier. Reiseforsikringen kan hjelpe deg med dekning av overnatting hvis du trenger det, og innhenting av transport videre, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Flere nyheter: