Menu
FOTO: Fatland Gruppen AS

Fant sprøytespiss i kotelettene

En forbruker fikk sprøytespiss med på kjøpet da han kjøpte nakkekoteletter på Jæren høsten 2019. Kotelettene kom fra Fatlands anlegg i Ølen.

Av Egil M Solberg | 28.01.2020 13:44:20

Forbruker: Det var den 15. oktober i fjor at Mattilsynet fikk melding fra en forbruker som hadde funnet en sprøytespiss i nakkekoteletter fra First Price. Varen hadde pakkedato 5. oktober 2019. Kotelettene ble kjøpt på Kiwi på Nærbø.

– Gjenstanden var en sprøytespiss fra medisinsk behandling ute hos bonden, sier Odd Kristian Stokka i Fatland AS sin kommunikasjonsansvarlig til Nationen.

Saken ble fulgt opp av Mattilsynet, som tok opp saken produsenten Fatland Ølen AS, og vurderte deres håndtering av saken, skriver Haugesunds avis.

«Det er ikke funnet avvik som fører til forvaltningsmessig oppfølging. Mattilsynet vurderer at Fatland Ølen har håndtert denne saken på en tilfredsstillende måte», heter det i Mattilsynets rapport etter saksbehandling.

Stokka opplyser at Fatland de siste månedene har informert alle sine produsenter om viktigheten av gode rutiner ved vaksinering og medisinsk behandling, og at det meldes fra om mulige avvik av denne typen på dyr som sendes til slakt.

Flere nyheter: