Menu
Dette er rester fra et vogntog som ble funnet hengende oppe i brukonstruksjonen på Karmsund bru denne uken. FOTO: Statens Vegvesen.

Fant rester av vogntog i brukonstruksjonen

Sjokkerte kontrollører fant rester fra et vogntog som hadde truffet brukonstruksjonen på Karmsund bru denne uken. Noen vogntogsjåfører svinger utenom høydebegrenseren.

Av Egil M Solberg | 30.01.2020 16:29:14

Trafikk: Johnny Kousgaard Pedersen i Statens vegvesen har flere ganger luftet sin bekymring rundt yrkessjåfører som trosser høydebegrensningen på Karmsund bru. Han mener ifølge Haugesunds avis at det nye funn understreker alvoret.

Torsdag var en av Statens vegvesens broforvaltere på Karmsund bru i forbindelse med det pågående vedlikeholdsarbeidet på broa. Det var i den forbindelse at de gjorde funnet av restene fra et vogntog oppe i brukonstruksjonen.

– Han fant et stykke med metall hengende i den konstruksjonen som går over veibanen. Det er tydelig at dette stammer fra en lastebil som har tatt borti, forteller trafikksikkerhetskoordinator Johnny Kousgaard Pedersen i Statens vegvesen til avisa.

Enkelte sjåfører kjører utenom høydebegrenseren og legger seg ut mot midten, og noen ganger over midtlinjen for ikke å ta opp i bru konstruksjonen, skriver avisa.

Flere nyheter: