Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Fant ikke nøkkelord hos Tengs-siktet

På telefon og datamaskin hos 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, har politiet ikke gjort funn av visse søkeord. Søkeordene skulle bevise at mannen var opptatt av saken.

Av Egil M Solberg | 05.12.2021 10:26:13

Birgitte-saken: Politiet har ikke funnet ord som «Finsal», «DNA» eller «Tengs», når de har gått gjennom datamaskinen og mobiltelefonen til 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, melder TV2.

I 2019 gikk politiet ut med opplysninger om at de hadde mottatt «interessante analyseresultater» fra rettsmedisinsk institutt i Østerrike.

Siktedes forsvarer, Stian Kristensen, har tidligere uttalt til TV 2 at han tror medieutspillene fra politiet skjedde med ett mål: Å trigge en reaksjon fra mannen som nå er siktet, for eksempel gjennom konkrete søk på internett.

Etter det TV 2 kjenner til, har politiet nå gått gjennom både mobiltelefonen og datamaskinen til siktede uten å finne søkeordene.

– Dette viser at min klient ikke har vært opptatt av Birgitte-saken, sier forsvarer Kristensen til TV-kanalen.

Påtalemyndigheten tar sikte på å gjennomføre en hovedforhandling i retten i løpet av 2022, men er tydelige på at det er usikkert når saken eventuelt kommer opp.

Flere nyheter: