reklame
Menu
Avstøpningen av levningene til det forskere tror var en rik mann og hans unge slave på stedet der de ble funnet nær Pompeii i Italia. Foto: Parco Archeologico di Pompeii via AP/NTB

Fant 2.100 år gamle levninger i Pompeii: Rik mann og ung slave som gjemte seg i kjeller

Det er blitt gjort et funn av to nye levninger i utgravningen i Pompeii som har ligget bevart av vulkanasken fra Vesuv for 2.100 år siden.

Av NTB | 22.11.2020 02:38:00

Kultur og underholdning: Den mektige italienske vulkanen hadde et dødelig utbrudd i år 79 før vår tidsregning. Myndighetene som har ansvaret for utgravingene varsler at de to levningene ble funnet i Civita Giuliana, 700 meter nordvest for Pompeii.

De to ble funnet i en villa med utsikt over Napolis bukt og har ligget bevart under vulkanasken som dekket folk og bygninger. Askelaget har gjort at både levninger, bygninger og gjenstander er svært godt bevart og Pompeii er blitt et internasjonalt turistmål som gir et glimt tilbake i tiden.

Forskerne tror levningene som nå er funnet tilhører en ung slave og en rik, eldre mann. Dette er basert på restene av klærne og deres fysiske tilstand.

De ble funnet i en krypt knyttet til villaen der de trolig gjemte seg for vulkanutbruddet. Like ved villaen ble det funnet en stall og levningene av tre hester i seler. Utgravningene i Pompeii fortsetter til tross for koronaviruset, men pandemien har satt en stopp for turistbesøkene til det historiske stedet.

Vesuvs utbrudd i år 79 fvt er blant de dødeligste kjente vulkanutbruddet i Europa. Anslagene over hvor mange som døde spriker, men det var minst 2.000.

(©NTB)

Flere nyheter: