reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Martin Ødegaard skulle spilt cupfinale lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fansen vil markere Ødegaards finale med sang og applaus for helseheltene

Lørdag skulle Martin Ødegaard og Real Sociedad spilt finale i den spanske fotballcupen mot Baskerland-rival Athletic Bilbao. Det blir behørig markert av fansen.

Av NTB | 18.04.2020 16:17:38

Sport: Cupfinalen er i likhet med noe nær all annen fotball i Europa utsatt som følge av kampen mot viruspandemien. Spania er blant landene som er hardest rammet.

Når det historiske baskiske møtet mellom Real Sociedad og Bilbao kan spilles, gjenstår å se. Fansen akter likevel ikke å la lørdagens planlagte finaledato forbigå i stillhet.

Tvert imot.

50.000 supportere var ventet å reise til Sevilla for å få med seg det første cupfinalemøtet i moderne tid mellom Baskerlands to største fotballklubber. Den siste tiden har Martin Ødegaards Real Sociedad og Athletic Bilbao gjennomført en nettbasert kampanje under mottoet «å ta finalen til balkongene».

Klokken 20 lørdag kveld trekker i tillegg fansen ut på balkongen for å synge sine respektive klubbers hymner, etterfulgt av en applaus til ære for de mange tusen helsearbeiderne som i øyeblikket kjemper en tøff og utmattende kamp mot viruspandemien.

Martin Ødegaard sendte også en hilsen til fansen lørdag. På sin egen Instagram-konto publiserte han et bilde av et jublende Real Sociedad-lag ledsaget av teksten «Vi skal være klare» og tre pokal-emojier.

Baskerland er i likhet med resten av Spania stengt ned som følge av virussituasjonen. Mer enn 20.000 mennesker har mistet livet i landet så langt.

– Uansett når den spilles, blir det en fantastisk finale, sier Bilbao-spissen Aritz Aduriz.

– Det spiller ingen rolle hva fargene dine er, denne finalen er for oss alle. Vi kommer alle til å være vinnere, tilføyer Asier Illarramendi.

Spanias fotballforbund opplyste tidligere denne uken at dersom ikke finalen kan spilles, er både Real Sociedad og Athletic Bilbao sikret plass i europaligaen neste sesong.

Fotballtilhengere i Bilbao og San Sebastian har dekorert sine balkonger med klubbflaggene og skjerfene de hadde planlagt å ha med seg til finalekampen i Sevilla.

I anledning lørdagens cupfinale har Real Sociedad og Athletic Bilbao i tillegg produsert en felles video der fokuset er kampen mot koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: