Menu
Bubba Watson avbildet i Rio-OL i 2016. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB

Fanfavoritt hopper over til LIV-touren

Golfstjernen Bubba Watson (43) slutter seg til den kontroversielle LIV-ligaen. Han avventer et comeback til han føler seg 100 prosent etter en kneoperasjon.

Av NTB | 29.07.2022 22:40:48

Sport: Ryktene har gått en stund om en Watson-overgang til den nyetablerte og saudifinansierte golftouren. Fredag ble den bekreftet.

Amerikaneren har to majortitler i US Masters fra 2012 og 2014. Han har gått fire år uten å vinne noe som helst, men likevel vært en stor fanfavoritt. Nå havner Watson i unåde hos toppene på PGA- og europatouren.

Tidligere i sommer gjorde de det klart at spillere som takker ja til LIV, blir utestengt fra turneringer i deres regi. Flere profiler har likevel valgt å hoppe over og sikret seg svært lukrative avtaler.

LIV-touren er særlig kontroversiell fordi den er økonomisk støttet av det statlige fondet i Saudi-Arabia. Kritikerne mener det hele er et forsøk på å «sportsvaske» landets omdømme.

Watson har ikke konkurrert siden mai som følge av et inngrep i høyrekneet. LIV-debuten skjer først når han føler seg helt bra igjen.

– Jeg bør være 100 prosent om noen måneder, sier han.

Denne helgen spilles det en LIV-turnering på Donald Trumps golfbane i Bedminster i New Jersey.

(©NTB)