Menu
Letemannskaper jobber søndag i ruinene av leilighetsbygget som kollapset i Surfside. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB

Familiene til de savnede besøkte ruinene etter bygningskollapsen i Florida

Flere familiemedlemmer av de savnede etter bygningskollapsen i Florida besøkte stedet søndag, samtidig som letemannskap fortsatte søket i ruinene.

Av NTB | 28.06.2021 00:54:33

Ulykker og naturkatastrofer: Ni personer er bekreftet omkommet i bygningskollapsen, mens over 150 personer er savnet. Ingen er blitt berget ut av ruinene i live siden torsdag, få timer etter at leilighetsbygget kollapset tidlig torsdag morgen norsk tid.

Flere familiemedlemmer som besøkte stedet søndag ropte ut meldinger til sine nære, i håp om at de er i live og kunne høre dem.

– Det er ikke mulig å forestille seg hvordan dette var. Mange av dem er desperate, sier den israelske politikeren Nachman Shai, som hadde et kort møte med noen av de pårørende etter besøket.

Shai leder den israelske humanitære delegasjonen som er sendt til Surfside, der flere jødiske familier ble rammet av bygningskollapsen.

Letearbeidet beskrives som svært vanskelig på grunn av den store mengden bygningsmasse som kollapset. Assisterende brannsjef Raide Jadallah møtte i helgen pårørende, og fikk flere spørsmål om hvorfor han ikke kunne svare på hvor mange døde som er blitt funnet.

– Det er ikke nødvendigvis slik at vi finner døde. Vi finner menneskelige levninger, sa Jadallah.

(©NTB)

Flere nyheter: