reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Fred Hamelten som er dommer og kjent stylist kjenner seg ikke igjen i Andrea sin kommentar. Foto: Privat / Daniel DeNiazi

Familien føler seg lurt

Dommeren i Miss Norway, Fred Hamelten mener at alt er en misforståelse. Familien er helt uenig og føler seg lurt.

Av Daniel DeNiazi | 04.11.2020 12:50:40

Miss Norway: Lørdag kveld ble finalen i Miss Norway avholdt i Oslo. Med godt over 2000 stemmer ble Andrea Nicole Nornes Freier (19) fra Skudeneshavn publikumsfavoritt, men da resultatene skulle representeres med sammenlagt fra aktivitetspoeng, kom Andrea på en tredjeplass.

På mandag ble det kjent at en av dommerne skal ha antydet til Andrea at hun burde slutte med fotball og satse 100% på en eventuelt ny runde i Miss Norway. Antydningen gikk på at hun hadde for mye muskler i hofte lår region.

– Da jeg fikk den kommentaren ble jeg såret. Jeg ble veldig lei, og det var det som gjorde at jeg ble veldig skuffet. Jeg har alltid vært veltrent og sunn, men å få en slik kommentar mener jeg er helt utenfor det Miss Norway egentlig handler om. Kommentaren satte en demper på hele opplevelsen, sa Andrea.

Fred Hamelten er kanskje mest kjent for å ha vært øyenbrynstylisten for en rekke kjendiser, som blant annet Tone Damlie Aaberge, Karita Bekkemellem, Pia Haraldsen og Dorthe Skappel. Han var dommer da finalen gikk av stabelen i Oslo.

I et intervju med Radio Haugaland har Hamelten mye på hjertet og synes Andrea er en flott jente. Han sier at han ikke kjenner seg igjen i det hun beskriver.

– Andrea spurte om hvordan hun kunne bli bedre for å vinne neste gang. Da svarte jeg at det ikke er garanti å vinne fordi det er andre deltakere som jobber hardt for å nå målene. Svaret mitt er at hun var veldig trygg på catwalken, og var derfor hun fikk den beste plasseringen.

– Hun fortalte at hun spilte fotball og jeg synes det er bra. Jeg sa at det er opp til henne om hva hun vil gjøre. Om hun vil satse på fotball eller Miss Universe, eller begge deler.

I vinneravtalen som Miss Norway har utstedt til deltakerne står det som følge: “Utøver bekrefter at all informasjon som er gitt er korrekt og på ingen måte misledende”.

I 2017 gikk VG ut med en artikkel, hvorav flere jenter opplevde å ha blitt misbrukt.

MOR OG DATTER: Andrea får god støtte fra mamma, Nelly. Foto: Privat

Nelly Anne Nornes som er mor til Andrea, sier hun er helt uenig i det som kommer frem. Hun mener at dommeren har vært uheldig i måten han ga tilbakemelding til Andrea.

Nornes mener at hennes datter har blitt utnyttet av Miss Norway som følge av det arbeidet hun har lagt mye tid i.

– Som mor er jeg sint fordi min datter har blitt utnyttet. Dette føles ikke godt når vi har brukt så mye tid på å heie og oppfordret venner og familie til å stemme. Det var ikke vanskelig å forstå kommentaren til Fred, sier Nornes og legger til:

– Andrea har skrytt over hvor kjekt det er i missekonkurransen og fått mye støtte fra her lokalt. Hun har gledet seg hver dag og er jordnær når hun møter folk på gaten. Det er ingenting vondt med henne. Hun har brukt mye energi og tid i det hun har gjort. Hun har fått til mye.

Nick Freier som er faren til Andrea, mener at missekonkurransen kunne hatt litt klarere retningslinjer.

– Jeg er ikke skuffet over utfallet altså som i resultatet, men av at det ikke går tydeligere frem når man melder seg på hvilke kriterier/type deltakere det sees etter. Er også skuffet over at det påstås at Andrea ikke skal ha gitt Miss Norway 100% på grunn av fotballen. Flest sponsorer og flest stemmer burde snakke for seg i akkurat den saken.

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin sier at det er svært uheldig når slike situasjoner oppstår. Han sier at deltakerne ikke skal ha friheten til å kjøpe seg en seier i missekonkurransen, og legger til at han ikke kjenner seg igjen i det familien beskriver.

– Man skal ikke kjøpe seg en seier i Miss Norway. Andrea klarte å få 500 stemmer fra onsdag til torsdag før sms-avstemmingen stengte torsdag kveld.

Det er fordi hele lokale Skudeneshavn og Haugalandet har støttet henne. Hun har jo ikke kjøpt opp stemmene, eller?

– Og det er det jeg sier. Det er jo helt fantastisk! Man skal jo ikke kjøpe en seier i Miss Norway når man legger vekt på poengene som er kommet inn.

Nornes stiller seg uforstående når Radio Haugaland videreformidler besvarelsen fra Yrvin. Hun mener at Andrea blir beskyldt for å ha kjøpt stemmer:

– Jeg er veldig opprørt over at han kan nevne noe slikt når Andrea har oppfordret som alle andre deltakere til å få stemmer. Andrea har aldri hatt tanken på å kjøpt seg seier i Miss Norway. Vi har fått mange henvendelser fra familie og bekjente om at de har stemt på henne. Til og med lokalmiljøet.

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin. Foto: Miss Norway

Når man går tilbake til intervjuet som ble gjort på mandag sa Yrvin dette om Freds kommentar:

– Jeg kjenner ikke til dette, men dersom dette er sant så vil vi absolutt prioritere dette som en sak i styret. Det er veldig uklokt av en dommer å dømme kroppen til deltakerne. Når det gjelder plassering er det dommerne som avgjør hvem som får flest poeng. Da er det en del poenger fra ulike momenter i missekonkurransen som blir talt med i den totalsummen.

Knut Yrvin bekrefter tirsdag kveld at han har hatt møter med Fred om hendelsen.

– Han vedkjenner seg ikke i uttalelsen som er blitt fremstilt i mediene, og sier at det skal dreie seg om en misforståelse, sier Yrvin, noe som han også bekrefter ovenfor Karmøy Nytt.

Yrvin skryter av Andrea sin prestasjon og sier hun har gjort det så og si best enn noen gang i Miss Norways historie.

Flere nyheter: