Menu
Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB

Familie av Tengs-siktede har avlagt DNA-prøve

Rapporten som siktelsen mot mannen i 50-årene bygger på, er ikke kvalitetssikret av Den rettsmedisinske kommisjon. Nå er det også tatt DNA-prøver av mannens familie.

Av Egil M Solberg | 20.09.2021 10:08:23

Tengs-saken: DNA-beviset står helt sentralt i saken mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs.

Politiet, Sør-Rogaland tingrett og Gulating lagmannsrett mener det er sannsynlighetsovervekt for at mannen i 50-årene drepte Birgitte Tengs på Karmøy i 1995.

Siktelsen bygger på en rapport om DNA på Birgitte Tengs’ strømpebukse som Sør-Vest politidistrikt mottok i 2019.

TV 2 får bekreftet at rapporten ikke har vært til behandling hos den rettsmedisinske kommisjon (DRK).

– En årsak til at vi ikke har fått den, kan være at det er utenlandske sakkyndige som har skrevet rapporten og at de ikke er pålagt å sende den inn til oss. Når det brukes norske sakkyndige, er det vanlig at rapporten sendes til oss i kommisjonen samtidig som politiet mottar den, sier Hans Geir Eiken, leder av genetisk gruppe i DRK.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Familie har avgitt DNA

En rekke moduskandidater har på ulike tidspunkt i den mangeårige etterforskningen avgitt frivillig DNA-prøve, blant annet mannen som nå er siktet.

Nå som politiet interesserer seg for den såkalte farslinja til siktede, er de opptatt av å kartlegge menn i hans slekt.

TV 2 får bekreftet at mannlige familiemedlemmer til siktede har avlagt DNA-prøve etter pågripelsen, som fant sted på Lista i Agder på onsdag for to uker siden.

Slik TV 2 forstår det, jobber politiet med å forsøke å utelukke at DNA-et som ble funnet på Birgitte Tengs’ strømpebukse kan tilhøre andre enn siktede.

Flere nyheter: