Menu
Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Ski Tour i Trondheim lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Falla sprintet til seier i Ski Tour

Maiken Caspersen Falla kunne endelig juble for seier i sprintlangrenn lørdag. Hun spurtslo Jonna Sundling i finalen i Trondheim.

Av NTB | 22.02.2020 14:32:02

Sport: Etter litt trøbbel i starten var Falla sterkest mot slutten av sprintfinalen. På oppløpet hadde bare Sundling mulighet til å slå Falla, men den norske løperen kunne spurte til en etterlengtet seier.

Sprinteren har slitt med dårlige resultater på nyåret og var veldig revansjelysten da hun ble intervjuet etter kvartfinalen.

– Jeg synes det funket veldig bra. Tror aldri jeg har hatt så lyst til å komme til en finale som jeg har i dag etter så mange litt dårlige opplevelser, sa Falla til NRK.

I finalen gikk også Anna Svendsen og Heidi Weng, de endte på 5.- og 6.-plass.

– Jeg var ikke god nok på oppløpet. Jeg hadde alle muligheter og kjørte en for dårlig sving inn på oppløpet der, mistet litt fart, sa Johaug etter semifinalen.

Verdenscup- og Ski Tour-lederen viste likevel styrke både på prologen og i kvartfinalen på lørdagens sprint.

– Uansett så skal jeg ta med meg den dagen her som en kjempedag. Alt i alt så har jeg gått min beste sprint i karrieren min med tredjeplass i prologen og jeg er med i kvartfinalen og kan være med og bidra litt.

I kvartfinalen ble jenta fra Dalsbygda bare slått av den svenske sprintkometen Linn Svahn i sitt heat. Hun gikk også godt nok til å slå ut både sprintspesialist Anamarija Lampic og Ingvild Flugstad Østberg. Det gjør at ledelsen i Ski Tour-sammendraget øker til Østberg.

Johaug går ut med et solid forsprang når Ski Tour skal avsluttes i Trondheim med 15 kilometer klassisk jaktstart søndag. Der kan det fort ende med trippelt norsk som det gjorde på de fire første etappene av touren.

Østberg og Weng ligger an til pallplass i sammendraget med god tid ned til nærmeste utenlandske utfordrer.

Johaug klarte ikke å vinne sin femte av fem etapper så langt i skitouren etter å ha røket ut i semifinalen.

Med god innsats på sprinten er Johaug enda større favoritt til å vinne touren sammenlagt etter å ha vunnet de fire første etappene.

(©NTB)

Flere nyheter: