Menu
Svenske Linn Svahn vant sprinten i Falun lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Falla og Jacobsen sjanseløse i sprintfinalen i Falun

Linn Svahn vant lørdagens sprint etter en jevn og tett finale der Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke nådde helt opp i svenske Falun.

Av NTB | 08.02.2020 16:01:08

Sport: Svahn knep seieren foran Natalja Neprjajeva og landslagsvenninnen Jonna Sundling. I en veldig jevn finale skilte det bare ti hundredeler mellom topp tre.

– Det er fantastisk, jeg hadde så lyst til å vinne i dag, sa Svahn til arrangøren etter seieren.

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nådde ikke helt opp i finalen og hadde ikke sjans til å vinne mot slutten. Begge kom seg videre til finalen med et nødskrik.

Årets sprintkomet Linn Svanh kunne enkelt gå inn til førsteplass i andre og siste semifinaleheat, mens bak henne ble det jevnest mulig margin for Astrid Uhrenholdt Jacobsen i kamp med amerikanske Sophie Caldwell.

Det ble umulig selv for målfoto å skille dem, og dermed ble det sju løpere i finalen. Maiken Caspersen Falla som kom videre som «lucky loser» med fjerdeplass i første heat.

– Det gikk veldig bra i dag, veldig godt fornøyd med å komme til semien, men jeg kjenner at jeg kommer litt til kort mot de sterke sprinterne. Jeg blir jo parkert i semifinalen, men det er moro å vise at man i hvert fall kan komme dit, sa Johaug til NRK.

Stenseth kjørte taktisk og lå godt an foran Johaug i tredje posisjon etter siste oppoverbakke. Men med skikkelig trøbbel med å holde seg på beina i nedoverbakkene, mistet Stenseth farten og ble hektet av.

– Jeg kjører skien i løssnø og så kommer det litt overraskende på meg, så jeg mister balansen helt. Det er veldig kjipt for jeg følte at jeg egentlig hadde en bra dag, sa Stenseth til NRK.

Johaug tok seg opp forbi Stenseth og tok tredjeplassen, med en tid som var god nok til å kvalifisere seg som «lucky loser» før hun røk ut i semifinalene.

I likhet med Stenseth klarte Anna Svendsen eller Tiril Udnes Weng ikke å ta seg videre til semifinale heller. Julie Myhre røk ut i prologen.

I semifinalene var det spesielle omstendigheter som sikret en finale med hele sju løpere.

Therese Johaug tok seg videre til semifinale, men hadde ingen sjans i kamp med Natalja Neprjajeva og de andre i det første semifinaleheatet.

Johaug kom til semifinale takket være trøbbel for lagvenninne Ane Appelkvist Stenseth.

(©NTB)

Flere nyheter: