Menu
Maiken Caspersen Falla under søndagens pressetreff. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Falla med trøbbel i OL-innledningen: – Det går opp og ned

Norges sprinthåp i langrenn Maiken Caspersen Falla har hatt problemer siden ankomsten til Beijing-OL og forklarer hvorfor åpningsseremonien ble droppet.

Av NTB | 06.02.2022 04:06:02

Sport: – Jeg kom til Kina og følte at kroppen ikke var helt i balanse. Jeg må gå «all in» på den sprinten jeg skal gå. Jeg følte det kostet mye krefter å reise til åpningsseremonien, sa Falla da hun møtte pressen natt til søndag norsk tid.

Falla skulle opprinnelig være flaggbærer for Norge sammen med Kjetil Jansrud under åpningsseremonien, men meldte forfall.

– Jeg vil ikke gå inn på det. Jeg kan heller snakke om det etter sprinten, sa Falla.

– Jeg slet med magen i Davos (i desember). Den har kommet seg i balanse og tar opp næring, men så kommer jeg hit, og det er ny døgnrytme. Da kommer det en ny baksmell. Mest det å få i seg mat har vært problemet, forklarte hun.

Falla, som har gull (2014) og sølv (2018) i OL-sprint, har troen på at hun stiller sterkt til start tirsdag.

– Jeg gjør alt jeg kan for å bli klar. Jeg tar dag for dag og får god hjelp fra alle som kan hjelpe meg, sa hun.

Søndag møtte Falla opp med resten av det norske laget: Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold.

– Det er ikke kjempeoverraskende at disse fire sitter her. De har alle prestert veldig godt i år, sa trener Ola Vigen Hattestad.

Langrennssprinten i Zhangjiakou avvikles tirsdag.

(©NTB)