Menu
Maiken Caspersen Falla jubler etter å ha gått inn til seier i verdenscupsprinten i Drammen. Foto: Lise Åserud / NTB

Falla herjet i Drammen – tok sin første verdenscupseier på to år

Maiken Caspersen Falla (31) gikk inn til en etterlengtet sprinttriumf i Drammen. Hun knuste nybakt OL-vinner Jonna Sundling på oppløpet.

Av NTB | 03.03.2022 14:12:48

Sport: Veteranen viste igjen at hun stortrives når det gås sprint på hjemmebane. Torsdagens seier var Fallas sjette i Drammen og 22. totalt i verdenscupen individuelt. Hun hadde ikke vunnet internasjonalt siden februar 2020.

– Det er litt vanskelig å forstå. Jeg har hatt flere tunge år, men på en god dag kan jeg kjempe om seirer. Man mister litt troen når det går så mye imot, men i dag følte jeg meg ganske bra. Det var skikkelig gøy, sa Falla til TV 2.

Gjennom hele dagen viste hun solid form i løypene i klassisk stil. Strandbygda-løperen var raskest i sine heat i både kvart- og semifinalene. I finalen var hun igjen best foran svenske Sundling og Anamarija Lampic fra Slovenia.

Etterpå ga Falla publikum litt del av æren for at hun endelig fikk brutt en vond trend.

– Litt av problemet har vært at jeg kjenner at kroppen ikke fungerer. Den bare låser seg, og kroppen sier nei. Men da jeg gikk rundt i løypa her, og hørte alle tilskuerne rope navnet mitt, da våknet jeg til liv igjen.

– Da jeg så at det hadde blitt trippelt svensk… Det stakk litt. Vi kvinnelige sprintere har fått mye kritikk, men her slår vi tilbake. Man får en bekreftelse på at man fortsatt kan, og at det er fart i den gamle kroppen. Nå skal jeg nyte dagen, sa Falla smørblidt.

I intervjuet med TV 2 fikk Falla spørsmål fra tidligere toppløper Odd-Bjørn Hjelmeseth om hun kunne love å gå i ski-VM i Planica neste vinter.

– Eeh, ja. Vi får se. Jeg har gått mange VM, så jeg må ta en vurdering på motivasjonen.

Norge fikk med seg sju av tolv sprintere fra kvinnenes prolog. Der ble Ane Appelkvist Stenseth nummer tre og var raskest av de norske.

Trønderen røk i likhet med fire lagvenninner ut i kvartfinalene. Hun gikk inn til tredjeplass i sitt heat, men tiden var ikke god nok til å gi et «lucky loser»-avansement. Exit ble det også på tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng samt Kristine Stavås Skistad og Hedda Østberg Amundsen.

I semifinalen endte Julie Myhrvold sist i heatet Falla vant foran Sundling.

Tidligere på dagen greide Anna Svendsen og juniorverdensmester Maria Hartz Melling akkurat ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen. De ble henholdsvis nummer 31 og 32. Tidlig slutt ble det også for Ingrid Gulbrandsen, Hanne Wilberg Rofstad og Kristin Austgulen Fosnæs.

31-åringen innrømmer at hun ble trigget av at svenskene dominerte tungt i verdenscupsprinten i Lahti sist helg.

Svenskene så en seierskandidat ryke ut tidlig i utslagsrundene. Prologvinner Johanna Hagströms renn tok slutt i kvartfinalen etter et selvforskyldt fall på et lett strekke.

(©NTB)

Flere nyheter: