Menu
Fagforbundets leder Mette Nord mener at mange deltidsansatte på norske sykehjem kan bidra til å forsterke koronakrisen. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen

Flere av dem som har dødd av koronaviruset, har bodd på sykehjem. Fagforbundet-leder Mette Nord sier sykehjemsansatte i små stillinger kan ha forsterket krisen.

Av NTB | 31.03.2020 00:17:09

Medisin og helse: – Vi har lenge påpekt at det er en deltidskrise i helsevesenet som rammer både pasienter og de ansatte. Nå ser vi at deltidskrisen i helsevesenet kan ha forsterket koronakrisen fordi ansatte har små stillinger ved flere institusjoner, sier hun til Klassekampen.

Siden sykehjemsbeboere er særlig sårbare for viruset, er det særlig viktig at de behandles av så få ansatte som mulig, mener Nord. Hun frykter at det forekommer kryssmitte fra deltidsansatte som jobber på flere sykehjem.

I Kristiansand døde to beboere på et omsorgssenter i helgen. Kommunen har opplyst at de trolig ble smittet av ansatte uten symptomer.

– Vi er i en situasjon hvor man, for det første, trenger arbeidskraften i full stilling fordi kapasiteten er presset. For det andre vil det redusere smitte, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: