Menu
– Vannkrafta er vår, er parolen fra Industriaksjonen, som vil arrangere fakkeltog mot høye strømpriser. Her ser vi Vatnedalsdammen, en av Nord-Europas høyeste fyllingsdammer i Bykle i Setesdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fagbevegelsen tar til gatene mot høye strømpriser

Industrifagforeninger og LO i landets største byer skal arrangere fakkeltog og fanemarkeringer for å ta tilbake kontrollen over strømprisen fra markedet.

Av NTB | 02.12.2021 04:00:26

Økonomi og næringsliv: En sammenslutning av industrifagforeninger i LO, Industriaksjonen, har tatt initiativ til en strømprisallianse for å presse fram ny kraftpolitikk, skriver Klassekampen.

– Situasjonen med enormt høye strømpriser er politisk skapt. Vi må ta tilbake den politiske kontrollen over krafta, sier Remy Penev, tillitsvalgt i Aartun Transport ved smelteverket i Sauda og leder for Industriaksjonen.

Aksjonen sender nå ut et opprop med tittelen «Vannkrafta er vår», hvor de oppfordrer fagforeninger og lokalavdelinger i LO om å stille seg bak felles krav.

På kort sikt er kravet å kutte elavgiften og moms på strøm.

Alliansen stiller også langsiktige krav om å melde Norge ut av Acer og EUs energiunion og krav om stans i krafteksport ved lav fyllingsgrad i norske vannmagasiner.

(©NTB)

Flere nyheter: