Menu
Et par hundre personer deltok i demonstrasjonen mot høye strømpriser i Haugesund tirsdag ettermiddag. FOTO: Tempo Film / Arne Gunnar Olsen

Mobiliserer til kamp mot høye strømpriser

Det ble arrangert demonstrasjoner over hele landet mot det fagbevegelsen mener er en feilslått kraftpolitikk tirsdag ettermiddag. I Haugesund møtte er par hunde personer opp.

Av Egil M Solberg | 15.02.2022 23:25:36

Strømpriser: Noen hundre demonstranter var samlet i forbindelse med kampen mot høye strømpriser på rådhusplassen i Haugesund tirsdag ettermiddag.

Kasserer Remy Penev i LO Nord Rogaland er tydelig på at noe nå må gjøres. Penev er Ap-medlem og Industriaksjonen-leder fra Sauda. Han er blant arkitektene bak strømpris-markeringene tirsdag.

Han frykter at industri og annet næringsliv flagger ut. Særlig gjelder dette virksomheter innen kraftkrevende industri.

– Vi ønsker å ha en markering mot dagens energipolitikk og skyhøye strømpriser. Vi ser og opplever hver eneste dag hvordan dette rammer vanlige folk, næringsliv og industri. Vi står rett og slett ved et veiskulle. Vi forventer og stiller krav til at politikerne tar et oppgjør med denne feilslåtte politikken, sier han.

Tordner mot feilslått politikk

Leder i LO Nord Rogaland Steffen Høiland mener at markedsstyringen av strøm fungerer dårlig.

– Dette er en feilslått politikk som er ført av norske politikere i flere tiår. Det er det brede flertallet av politikere som faktisk har knyttet oss til dette felles-europeiske strømnettet og stadig liberalisert strømbransjen og liberalisert markedet med utenlandskablene, tordner han.

Vi har det for godt

Jan Jensen fra Karmøy mener det er viktig at folk kommer seg ut for å vise sin motstand.

– Billig strøm er ikke lenger en selvfølge med den politikken som føres. Vi må ha en forandring. Nå må det gjøres noe.

– Vi har det for godt. det er et par hundre oppmøtte, men det burde vært et par tusen, sier han.

Fikk både piping og applaus

Ordfører Jarle Nilsen (Ap) fikk en blandet mottakelse i Haugesund. Det ble både piping og applaus.

– Myndighetene må sikre forutsigbarhet og riktig strømpris til husholdninger og gode rammebetingelser for industrien. Sammen skal vi kjempe. Kraften er vår, sa Nilsen.

Han mente det var mer applaus en piping, men var etter sitt innlegg usikker på hvorfor noen viste misnøye.

Fagbevegelsen reagerte sterkt da Arbeiderpartiet gikk inn for den felleseuropeiske Acer-avtalen. Ap-nestleder Hadia Tajik var uønsket som 1. mai-taler i Haugesund og Sauda i 2018.

Se reportasje fra demonstrasjonen

VIDEO AV: Tempo Film / Arne Gunnar Olsen

Flere nyheter: