reklame for Sheiken Bowling
Menu
byggeregler
Illustrasjonsbilde. Getty Images

Fagarbeidere går opp i lønn

Klokka 02.40 natt til onsdag 26. august ble det enighet i meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening om en ny overenskomst for de ansatte i byggeindustrien.

Av Egil M Solberg | 26.08.2020 01:35:31

Lønnsoppgjøret: Oppgjøret følger frontfaget og det generelle tillegget har blitt 50 øre til alle, melder Fri Fagbevegelse.

Minstelønnssatsene blir justert opp med 5,50 kroner både for de som er nye i bransjen og de som har ett års ansiennitet.

Byggeindustrien justerer satsene i mellomoppgjøret og har lokale forhandlinger.

Det blir også en kraftig økning på fagarbeidertillegget som fra 2018 til i år er økt med 9,4 prosent og er nå på 14 kroner i timen.

– Det har vært stor avstand mellom krav og tilbud. Det vanskeligste i dette oppgjøret har vært spørsmålet om penger, sier Hege Espe som har ledet Fellesforbundets delegasjon.

Byggeindustrien omfatter industrien som produserer for eksempel trelast-, trehus-, gipsplate- og betongelementer, i tillegg omfatter tariffavtalen trelastutsalg og byggevarehus.

Det er store forskjeller på hvordan de ulike bedriftene har gjort det under pandemien. Noen har gjort det svært godt, melder magasinet.

Flere nyheter: