Menu
I alt 4,7 prosent av innbyggerne i Rogaland har fått sin første dose med koronavaksine, og fylket scorer også dårligst på dose nummer to. Her settes en vaksine i nabofylket Vestland, som har gitt 5,7 prosent av innbyggerne første dose. Foto: Marit Hommedal / NTB

Færrest vaksiner satt i Rogaland

I alt 4,7 prosent av innbyggerne i Rogaland har fått sin første dose med koronavaksine, og fylket scorer også dårligst på dose nummer to.

Av NTB | 01.03.2021 03:23:11

Medisin og helse: Innlandet er fylket som har vaksinert den største delen av befolkningen. Her har til sammen 7,5 prosent av innbyggerne fått første dose, mens 7,4 prosent av innbyggerne i Nordland har fått sin første dose, ifølge Stavanger Aftenblad.

Fylkene ligger også på topp i andelen fullvaksinerte med 3,7 prosent i Innlandet og 3,4 prosent i Nordland.

I bunn av oversikten ligger Rogaland, der 4,7 prosent har fått førstedosen og 2,3 prosent har mottatt den andre. Oslo ligger like foran på listen. I hovedstaden har 5,3 prosent fått første, mens 2,9 prosent har fått andre dose med covid-19-vaksine.

– Vi har vaksinert med alt vi har fått. Vi har ingen mulighet for å påvirke hvor mange doser vi får levert. Det styres sentralt, sier direktør for helse og velferd Eli Karin Fosse i Stavanger kommune til avisen.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har ansvaret for fordelingen av Norges tilgjengelige koronavaksiner, og fordelingen skjer i hovedsak etter hvor mange det er i risikogruppene i kommunene.

Både Fosse og kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes peker på den relativt unge befolkningen i utvalgte kommuner i Rogaland som del av forklaringen. I tillegg startet noen kommuner på Østlandet vaksineringen tidligere.

På landsbasis er det satt over 468.000 doser, og 2,8 prosent er fullvaksinert, mens nærmere 6 prosent har fått første dose, viser oversikten til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: