Menu
Det er planlagt nye samtaler i Brussel om Nato-søknadene til Sverige og Finland mellom Tyrkia og de to nordiske landene mandag. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som har invitert til møtet. Foto: Olivier Matthys AP/NTB

Færre svensker tror på Nato-medlemskap

Et stort flertall av svenskene tror at Sverige blir Nato-medlem, men andelen har falt noe de siste to ukene, viser en meningsmåling.

Av NTB | 19.06.2022 07:00:59

Politikk: 83 prosent tror at Sverige kommer til å bli Nato-medlem. Det er en nedgang fra 89 prosent på tilsvarende måling for to uker siden, melder den svenske kringkasteren SVT.

Målingen er gjennomført av Novus og viser også at andelen som mener det er bra at Sverige leverer inn søknad om medlemskap, holder seg stabil på 60 prosent.

– Jeg tror at Sverige kommer til å bli medlem i Nato, men jeg tror det avhenger mye på hvor langt Tyrkia er beredt til å gå for å få amerikanske kampfly og innenrikspolitisk gevinst, sier Magnus Christiansson, lektor i krigsvitenskap ved Försvarshögskolan.

Han viser til at Tyrkias motstand mot svensk medlemskap, har ført til at prosessen har trukket ut mer i tid enn det svenskene kan ha trodd. Han tror likevel at uoverensstemmelser mellom Sverige og Tyrkia kan være løst til Nato-møtet starter i Madrid senere denne måneden.

– Hvis det ikke gjør det, tror jeg at neste mulighet er etter sommeren og det svenske valget, sier Christiansson.

(©NTB)

Flere nyheter: