Menu
I pandemien har man blitt oppfordret til ikke å reise kollektivt dersom det ikke er nødvendig. Hjemmekontor har også blitt hyppig anbefalt, noe som også bidro til at morgenrushet ikke ble like travelt som vanlig i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Færre reiste kollektivt i Oslo-regionen i fjor

Ikke overraskende satte pandemien et markant preg på passasjertallene for Ruter i Oslo og Viken i fjor. Nedgangen i kollektivreiser var på 40 prosent.

Av NTB | 10.03.2021 09:53:12

Økonomi og næringsliv: – Med tungt hjerte måtte vi be folk om å ikke reise kollektivt med mindre de måtte gjøre en nødvendig reise. Etter å ha jobbet i tolv år for å få folk om bord på kollektivtransporten, skulle vi plutselig bli gode på å få dem av, sier Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen i en pressemelding.

Totalt var det 240 millioner påstigninger på Ruters transportmidler i Oslo og Viken i fjor. Det er 158 millioner færre enn året før og en nedgang på 40 prosent.

Nedgangen var tydelig både for buss, tog, trikk, T-bane og båt. Men spesielt markant var nedgangen for trikken i Oslo.

Det totale antallet trikkepassasjerer falt fra 53 millioner i 2019 til 22 millioner i 2020. Buss for trikk på enkelte strekninger, samt at flere i fjor tok beina fatt eller fant fram sykkelen, er årsaken til at trikken peker seg ut.

Ruters reisedata fra i fjor viser at morgenrushet til tider har vært så godt som ikke-eksisterende.

– Det kommer en tid når pandemien er over. Da er det viktig å ta med oss det vi har lært og beholde de endringene som har gjort arbeidslivet bedre og fellesskapets kostnader lavere, Reitan Jenssen.

(©NTB)

Flere nyheter: