Menu
FOTO: Shutterstock / Tryg_Forsikring

Færre planlegger utenlandsferie i år

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 23 prosent at de planlegger å feriere i utlandet i år. Andelen var 38 prosent på samme spørsmål i oktober.

Av Egil M Solberg | 27.03.2021 11:31:23

Koronapandemi: De fleste av oss har gitt opp håpet om å feriere i utlandet denne sommeren.

– En så kraftig nedgang er en klar indikasjon på at flere og flere planlegger norgesferie i år, noe vi også anbefaler etter UDs nye reiseråd fredag, der de fraråder reiser til alle land inntil 15. mai, og varsler at det kan bli forlenget, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Spørreundersøkelsen viser at andelen menn som vil dra på utenlandsferie er 27 prosent, mot 19 prosent for kvinner.

– Andelen som planlegger utenlandsferie er fremdeles høy, og tilsvarer nær en million nordmenn. Det er verdt å minne om at bestiller du en reise til et rødt land fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, sier Irgens.

Anbefaler norgesferie

I spørreundersøkelsen, som er gjennomført av YouGov og ble avsluttet 22. mars, svarer litt flere, 26 prosent av de spurte, at de planlegger utenlandsferie i år såfremt de er vaksinert.

– Jeg tror de fleste innser at det er så mye usikkerhet rundt smitte og vaksinering nå at å planlegge sommerferie i utlandet er risikosport. Vår klare anbefaling er å ferie innenlands i år, og unngå risikoen ved en usikker reise til utlandet. Støtt heller norsk reiselivsnæring og bruk feriepengene på en norgesferie, sier Irgens.

Flere nyheter: