reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
«Alt blir bra til slutt skrevet» i sanden i Storvika i Stjørdal. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Færre opplever koronahverdagen som belastende nå

En av fem opplever livssituasjonen og hverdagen som psykisk belastende som følge av endringer i hverdagen etter koronautbruddet, men det går bedre.

Av NTB | 24.07.2020 12:02:51

Medisin og helse: Tallene kommer fram i Norsk koronamonitor fra Opinion, som har spurt 24.000 nordmenn.

I juli oppgir 22 prosent at de opplever den nåværende livssituasjonen og hverdagen som psykisk belastende. Dette er en nedgang på henholdsvis 3 prosentpoeng fra juni og 8 prosentpoeng fra toppen i mars måned.

Over 8.000 barnefamilier er spurt om de opplever økt konfliktnivå, stress eller negativ stemning i familien i disse dager. Hver fjerde familie – 25 prosent – sier ja til dette i juli. Dette er en oppgang på 2 prosentpoeng fra juni, noe som kan tyde på at ferietid ikke har lagt en demper på konfliktnivået.

I april svarte nesten hver tredje familie (33 prosent) at de opplevde økt konfliktnivå, stress og dårlig stemning i familien., så også her har det vært en bedring fra perioden da situasjonen var som verst.

– Fortsatt er det mange som sliter med en koronapreget livssituasjon. Det positive er likevel at andelen ikke har vært lavere på månedsbasis enn nå i juli. Ferietid har heldigvis hatt positiv effekt, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

– Dersom man opplever mye sutring, krangel og konflikt i familien i sommer, så vit i det minste at man langt fra er alene. Kort lunte på grunn av en endret tilværelse etter korona er helt normalt i norske hus og hytter, sier Clausen.

(©NTB)

Flere nyheter: