reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det militærdrevne feltsykehuset i Mulhouse øst i Frankrike kunne forrige uke avvikles ettersom koronakrisen er i ferd med å avta i landet. Foto: Morgan Durand, DICOD via AP / NTB scanpix

Færre nye dødsfall i Frankrike

Frankrike har det siste døgnet registrert 369 nye koronadødsfall, færre enn de foregående dagene. Antall intensivpasienter faller for 17. dag på rad.

Av NTB | 25.04.2020 20:32:30

Medisin og helse: Siden starten av mars har franske helsemyndigheter registrert 22.614 dødsfall knyttet til koronaviruset, drøyt 8.500 av dem på sykehjem og lignende institusjoner, resten på sykehus.

Blant de siste dødsfallene skjedde 198 på sykehus, og det er det laveste antallet som er rapportert på ett døgn den siste måneden.

Tallene bekrefter tilsynelatende at krisen er i ferd med å avta i Frankrike. Samtidig er statistikken i helgene ofte preget av etterslep.

Antallet intensivpasienter med covid-19 fortsetter svakt nedover til 4.725, 145 færre enn fredag. Helsedepartementet påpeker samtidig at antallet intensivpasienter uten covid-19 har økt og ber folk med annen kronisk og akutt sykdom om å søke behandling i tide.

Frankrikes befolkning har siden 17. mars levd under tilnærmet portforbud. Regjeringen planlegger å gradvis lempe på tiltakene fra 11. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: