Menu
Nav-direktør Hans Christian Holte mener at lønnsstøtteordningen og påfølgende lettelser i smitteverntiltakene førte til færre arbeidssøkere i januar enn omikron ellers ville gitt. Foto: Lise Åserud / NTB

Færre nye arbeidssøkere enn ventet i januar

Antall arbeidssøkere økte kun med 500 i januar måned. Lettelser i koronarestriksjonene og lønnsstøtteordningen er forklaringen.

Av NTB | 28.01.2022 10:52:39

medisin og helse: Ved utgangen av  januar  er det registrert 126.100  helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 4,5 prosent av arbeidsstyrken.

Nav-sjef Hans Christian Holte mener det er et tegn på at omikronvarianten av koronaviruset fikk mindre konsekvenser på arbeidsmarkedet enn først fryktet.

– Både lønnsstøtteordningen og påfølgende lettelser i smitteverntiltakene førte til færre arbeidssøkere enn omikron ellers ville gitt. I tillegg har flere av de som var helt permittert, begynt å jobbe litt igjen, sier Holte.

74.100 personer er registrert som helt ledige ved utgangen av januar, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Antallet arbeidssøkere har gått ned i de aller fleste yrkesgruppene fra desember til januar. Nedgangen var størst blant personer med bakgrunn fra butikk- og salgsarbeid, mens økningen er størst innen reiseliv og transport.

Ved utgangen av januar var 19.282 personer registrert som helt eller delvis arbeidsledige i Oslo. Det tilsvarer en ledighet på 3,5 prosent. Lavest andel helt ledige (2,1 prosent) er det i Innlandet, Troms og Finnmark, Nordland samt Trøndelag.

(©NTB)

Flere nyheter: