Menu
Andelen som kjøper bolig sammen, er fallende, spesielt i Oslo, som her i Bjerregaards gate i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Færre kjøper bolig sammen med andre

I takt med fallende boligpriser har andelen som kjøper bolig sammen med andre gått ned i 2021.

Av NTB | 01.01.2022 05:08:35

Økonomi og næringsliv: En fersk rapport fra Norges Eiendomsmeglerforbund, Ambita og Samfunnsøkonomisk analyse, viser at andelen som kjøper bolig sammen, er fallende, spesielt i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er gode nyheter, fordi det er en konsekvens av svakere prisvekst som gjør boligmarkedet litt mer tilgjengelig for enpersonshusholdninger, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til avisen.

Landsgjennomsnittet for førstegangskjøpere som kjøper bolig sammen med andre, er nå 59 prosent. Andelen er høyest i byer med høye boligpriser, som Oslo med 62 prosent, og relativt lav i byer med noe lavere boligpriser, som Stavanger, med 48 prosent.

Andelen samkjøpere har falt noe de siste ti årene. For ti år siden kjøpte 65 prosent førstegangskjøpere bolig med andre.

Ifølge rapporten skyldes nedgangen trolig lave og fallende renter, høy inntektsvekst, og at flere får hjelp fra foreldre, som også har fått stadig bedre økonomi. Slik har flere over tid fått råd til å kjøpe alene.

(©NTB)

Flere nyheter: