reklame for Utvik Autoservice
Menu
Koronakrisen har ennå ikke preget antall konkurser, og i forrige måned var det betydelig færre konkurser enn juli i fjor. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Færre gikk konkurs i juli

Koronakrisen har ennå ikke slått til når det gjelder antall konkurser. I juli var det nok en gang en konkursnedgang sammenlignet med samme måned i fjor.

Av NTB | 04.08.2020 06:32:51

Økonomi og næringsliv: Nedgangen i antall bedrifter som har blitt slått konkurs eller tvangsavviklet i juli i år, var hele 23 prosent sammenlignet med juli i fjor, viser ferske tall.

– Konkurstallene har gått ned måned for måned etter at koronakrisen inntraff i mars. Det er svært overraskende, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i data- og analyseselskapet Bisnode.

Hittil i år har 3.464 bedrifter måttet kaste inn håndkleet. Det er en nedgang i konkurser på 17,9 prosent og 10,3 prosent når også tvangsavviklingene inkluderes.

– Vi er skeptiske til om denne nedgangen vil vedvare mye lengre nå som sommerferien nærmer seg slutten, sier han i en pressemelding.

Ikke overraskende er det hotell- og restaurantbransjen som opplever den største økningen i antall konkurser hittil i år, med hele 13,5 prosent. Ellers er det en nedgang i nesten alle bransjer.

Troms og Finnmark er det fylket hvor antall konkurser har gått mest opp, med hele 31,3 prosent flere konkurser i juli i år enn i samme måned i fjor.

I Vestland og Agder har antall konkurser gått mest ned, med henholdsvis 24,2 og 23,2 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger.

Men Ruud er ikke optimistisk med tanke på den videre utviklingen.

I detaljhandelen er nedgangen på 13,5 prosent, mens i bygg- og anleggsbransjen, som er den bransjen som tradisjonelt har flest konkurser totalt, er nedgangen på hele 24,7 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: