Menu
Tente fakler til minne om omkomne i trafikken under et arrangement i Stokke i Vestfold. Bildet er tatt i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Færre døde i novembertrafikken i år

Fire personer mistet livet på norske veier i november i år, tre færre enn i samme måned i fjor. Så langt i år ligger tallet på omkomne noe under fjoråret.

Av NTB | 30.11.2021 22:30:12

Ulykker og naturkatastrofer: Totalt har 80 personer omkommet i trafikken hittil i år, tre færre enn på samme tid i fjor, ifølge Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

De døde i november i år var tre bilførere og en motorsyklist.

– Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet at det dessverre fremdeles er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

I Viken har 21 personer mistet livet i trafikken så langt i år, en oppgang fra 19 på samme tid i fjor.

Ifølge Statens vegvesen døde 13 personer på norske veier i november 2011, og da var altså tallet tre ganger så høyt som nå. Totalt det året omkom 169 personer, om lag dobbelt så mange som prognosen for 2021.

– Det har vært mye snakk om bruk av mobiltelefon mens man kjører den siste tiden. Men det er bare en av alle de små oppmerksomhetstyvene som tar vår oppmerksomhet i trafikken. Vi dagdrømmer, spiser, bytter radiokanal, sminker oss og leser kart, sier hun.

Fylkene med nedgang så langt i år er Vestfold og Telemark, Oslo og Nordland. I Vestfold og Telemark har fem personer omkommet i trafikken hittil i år, mens det i fjor på samme tidspunkt var tolv. I Nordland er tilsvarende tall tre i år mot åtte i fjor, og i Oslo har én person omkommet i år mot fem i fjor.

Guro Ranes i Statens vegvesen slår et slag for oppmerksomhet i trafikken når vi nå går inn i en travel førjulstid.

(©NTB)

Flere nyheter: