reklame
Menu
Trafikken gjennom hovedstadens bomstasjoner har blitt redusert med 20, 8 prosent i mars. Spesielt stor er nedgangen etter at koronatiltakene ble innført 12. mars. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Færre bompasseringer i Oslo i mars

Antall passeringer gjennom bomstasjonene i Oslo og Bærum gikk samlet ned med 20,8 prosent i mars. viser tall fra Fjellinjen.

Av NTB | 07.04.2020 14:17:51

Fritid: Tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset har ført til økt bruk av hjemmekontor, permitteringer og stengning av bedrifter. Dermed har også biltrafikken minket vesentlig, noe tallene for bompasseringer i mars tydelig viser.

Regjeringen innførte den første runden med strenge tiltak 12. mars, og det ga umiddelbar effekt i antall bompasseringer. I perioden fra 13. mars til 31. mars er det en trafikknedgang på 32,2 prosent. Perioden mellom 18. mars og 26. mars hadde størst nedgang med 34,7 prosent, mens den siste uken i mars har nedgangen ligget på 31,3 prosent, melder Fjellinjen.

Tungtransporten har holdt seg stabil etter tiltakene knyttet til koronaviruset

Totalt antall passeringer i alle bomringene har økt fra cirka 9,3 millioner i mars 2019 til cirka 26,4 millioner bompasseringer i mars 2020. Hovedårsaken er flere bomstasjoner som registrerer passeringer og at mange stasjoner har fått betaling i begge retninger.

(©NTB)

Flere nyheter: