Menu
Facebook og meldingstjenesten WhatsApp suspenderer behandling av Hongkong-myndighetenes forespørsler om tilgang til brukerinformasjon. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix

Facebook og WhatsApp suspenderer Hongkong

Facebook og selskapets meldingstjeneste WhatsApp slutter å behandle forespørsler fra Hongkongs myndigheter om tilgang til brukerinformasjon.

Av NTB | 06.07.2020 15:18:12

Krig og konflikter: Pausen vil finne sted i påvente av en «grundigere gjennomgang av den nye nasjonale sikkerhetsloven», som vil inkludere nøye gjennomgang av innvirkningene på menneskerettighetene og samtaler med menneskerettseksperter, sier en talsperson for WhatsApp i en uttalelse.

Sikkerhetsloven Kina forrige uke innførte for regionen, retter seg mot handlinger som kinesiske myndigheter mener kan splitte Kina og undergrave statsmakten, samt terrorhandlinger og annen oppførsel som truer nasjonal sikkerhet.

Kritikere mener den truer borgerrettighetene i finansmetropolen. Til sammen 27 land, inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan og Norge, har bedt Kina revurdere loven og sier i en uttalelse til FN at den undergraver byens selvråderett.

(©NTB)

Flere nyheter: