reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Facebook har fjernet et av USAs president Donald Trumps Facebook-innlegg fordi de mener det spredte feilinformasjon om koronaviruset. Her er Trump under en pressekonferanse onsdag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Facebook fjernet Trump-innlegg

Facebook har for første gang fjernet et innlegg fra USAs president Donald Trump. Selskapet sier innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Av NTB | 06.08.2020 01:03:02

Kultur og underholdning: I innlegget var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der han sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

New York Times-journalist Davey Alba tvitrer at Facebook overfor ham har bekreftet at det er det første Trump-innlegget selskapet fjerner som følge av brudd på retningslinjene mot feilinformasjon om koronaviruset.

Til NBC News sier Facebook-talsmann Andy Stone at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

(©NTB)

Flere nyheter: