Menu
Sven Erik Bystrøm (i front) og danske Magnus Cort preget lørdagens etappe som utbrytere i Tour de France. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Fabio Jakobsen innfridde i Tour de Frances første massespurt – offensiv Bystrøm i brudd

Fabio Jakobsen vant andre etappe i Tour de France etter en intens avslutning. Før det preget Sven Erik Bystrøm dagen som utbryter.

Av NTB | 02.07.2022 17:31:14

Sport: Jakobsen spurtslo resten av feltet og gikk seirende ut. Wout Van Aert spurtet inn til 2.-plassen, mens danske Mads Pedersen ble nummer tre.

Det var folkefest langs de danske veiene da sykkeleliten gjorde unna andre etappe på 202,2 kilometer fra Roskilde til Nyborg.

I forkant av etappen var en av de store snakkisene den 1,8 mil lange Storebælt-broen, hvor det var forventet at den enorme sidevinden kunne skape drama. Og det tok ikke lang tid før man fikk en velt.

En av rytterne som falt i asfalten, var Yves Lampaert i gul ledertrøye. Det var heldigvis ikke et alvorlig velt, men Quick-Step-rytteren måtte bruke mye krefter på å hente seg opp i hovedfeltet igjen.

Med 2,5 kilometer igjen kom det en ny messevelt ute ved gjerdet etter en intens kamp om posisjonene. Tadej Pogacar var blant dem som krasjet.

Franskmennene måtte slippe etter den første klatrekonkurransen og ble hentet inn av hovedfeltet. Cort sikret alle tre klatrepoengene, mens Bystrøm vant den innlagte spurten.

Etter 58 kilometer ble Cort tatt igjen, mens Intermarché-Wantys norske utbryter fortsatte alene i tet. Nesten tre mil senere var også Bystrøms brudd over.

Bystrøm gjorde et ærlig forsøk, men Cort fikk god hjelp av det massive publikumet og kom først til toppen alle gangene.

– Yes, det er fantastisk, sa dansken jublende glad til TV-kameraet etter den tredje klatrekonkurransen.

Bystrøm vant den innlagte spurten med 75 kilometer igjen. Caleb Ewan spurtslo resten av hovedfeltet og tok 3.-plassen som ga 15 poeng i kampen om den grønne poengtrøya.

Touren runder av ferden i Danmark søndag. Da skal rytterne gjennom en 182 kilometer lang etappe fra Vejle til Sønderborg. Dagen etter går med til hvile og reise til Frankrike.

Bystrøm dannet et tidlig brudd på etappen sammen med dansken Magnus Cort (EF-Education) og den franske KTM-duoen Cyril Barthe og Pierre Rolland.

Etappen inneholdt tre kategoriserte motbakker (nivå fire). På toppen av hver bakke ble det delt ut ett poeng, og det ble en ren skandinavisk klatreduell.

Forspranget til hovedfeltet økte med litt over tre minutter etter at de tre motbakkene var unnagjort.

(©NTB)

Flere nyheter: