fbpx
Menu
Regjeringen, her ved Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, har besluttet å videreføre forkurset i matematikk for lærerstudenter som fikk karakteren 3 i den enkleste matten på VGS. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Få vil bli lærer

Av 54 studieplasser for lærerstudentene på Stord, møtte bare 18 til studiestart i høst. Strengere krav til lærernes evner i matematikk kan være en av grunnene.

Av Egil M Solberg | 13.11.2019 07:46:16

Skole: Fra høsten 2016 skjerpet regjeringen opptakskravene til lærerutdanningene, slik at man måtte ha minimum karakteren 4 i den enkleste matematikken fra videregående skole.

Samtidig innførte de et forkurs i matematikk for å gi søkere som oppfylte alle de andre kravene, men hadde 3 i matematikk, en ekstra sjanse til å kvalifisere seg for opptak.

Av 54 studieplasser for lærerstudentene på Stord, møtte bare 18 til studiestart i høst. Nå er høyskolen bekymret for at for få lærere blir utdannet, skriver Haugesunds avis.

Studieplassene til 349 av landets studenter på grunnskolelærerutdanningene står tomme, viser tall nettavisen Khrono har hentet fra Samordna Opptak.

En av studieplassene som sliter med dårlig oppmøte er grunnskoleutdanningen til Høgskolen på Vestlandet i Stord kommune, skriver avisa.

Flere nyheter: