reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Uten turister på grunn av koronakrisen får forskere en unik mulighet til å analysere hvilke bakterier som finnes i avføringen til innbyggerne i vestlandshovedstaden. Her er et bilde av Bergen havn med bebyggelsen Bryggen bak. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Få turister gir nye muligheter for forskning på resistente bakterier

Siden Bergen nå er helt tom for turister og cruisepassasjerer, får forskere sjansen til å gjøre bedre undersøkelser av antibiotikaresistens via kloakken.

Av NTB | 03.05.2020 18:48:02

Medisin og helse: Sammen med vann- og avløpsetaten i Bergen kommune tar forskere fra Havforskningsinstituttet prøver av kloakken i byen, melder NRK. De første prøvene ble tatt før påske, mens de neste prøvene skal tas neste uke.

Biolog Cecilie Smith Svanevik ved instituttet sier til kanalen at sammensetningen i kloakken vanligvis er nokså komplisert fordi det tilføres bakterier fra mange ulike kilder, men at forskerne nå kan få et bilde av hva som finnes av bakterier i et Bergen uten besøk.

Undersøkelsene blir blant annet brukt til å finne ut hvordan bakterier utvikler resistens mot antibiotika. Når denne typen bakterier oppdages i Norge, stammer de ofte fra turister eller fra nordmenn som har vært i utlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: