Menu
Fotball-EM sparkes i gang på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford. Foto: Fredrik Hagen / NTB

FA svarer på stadionkritikken: – Måtte overtale en del klubber og byer til å stille opp

Det Engelske Fotballforbundet (FA) svarer på den massive kritikken de har fått for at flere små stadioner skal brukes under kvinnenes fotball-EM i sommer.

Av NTB | 21.06.2022 14:46:01

Sport: – Arenaene ble bestemt i 2019. Sannheten er at vi gikk gjennom alle store arenaer og byer i landet og det var noen få som sto fram og sa at de ønsket å arrangere mesterskapet, sier FAs administrerende direktør Mark Bullingham, ifølge ESPN.

EM sparkes i gang 6. juli mellom England og Østerrike på Old Trafford (75.769 seter), og spilles fram til finalen 31. juli på Wembley Stadium (90.000).

Men det er ikke sånn at det bare er store, kjente stadioner som skal brukes under mesterskapet. Blant annet skal flere kamper spiller på Manchester City Academy Stadium – en arena med kapasitet på 4700. Det har skapt store reaksjoner i miljøet.

Lyon- og Island-profil Sara Björk Gunnarsdóttir har kalt det «pinlig». Bullingham sier at det ikke var lett å få byer til å stille opp.

– Vi måtte overtale en del klubber og byer til å stille opp, så vi er glade for at vi endte opp der vi er nå. Vi synes det er gode arenaer og hvis du tror at folk stilte opp og ville arrangere mesterskapet, så var det ikke tilfelle, sier Bullingham.

(©NTB)

Flere nyheter: