Menu
Amerikanere flest er skeptiske til gjenåpning av grunnskoler og barnehager i USA uten restriksjoner. Her fra en barnehage i Bethalto, Illinois mandag 20. juli. Foto: St. Louis Post /AP / NTB scanpix

Få i USA ønsker gjenåpning av skoler

En ny meningsmåling viser at svært få amerikanere ønsker å gjenåpne grunnskolene som normalt til høsten. President Donald Trump vil derimot ha full gjenåpning.

Av NTB | 23.07.2020 09:02:53

Medisin og helse: Kun 1 av 10 amerikanere synes det er en god idé å gjenåpne barnehager og grunnskoler uten restriksjoner. Det viser en ny spørreundersøkelse fra Associated Press-NORC.

Flere mener munnbind og andre helsemessige sikkerhetstiltak bør være påbudt, om man skal gjenåpne skolene.

3 av 10 sier at undervisning i klasserom ikke burde være lov i det hele tatt.

Tallene er i strid med det president Donald Trump har hevdet siden han begynte å argumentere for full gjenåpning av skoler til høsten.

Trump sa onsdag at han ville ha vært komfortabel med å sende sine barn og barnebarn på skolen i høst, men få skoler har planer om å returnere til normal drift.

Mange av USAs største skoledistrikt har kunngjort at de vil ta i bruk virtuell undervisning, eller gjennomføre en hybridløsning med klasseromsundervisning et par ganger i uka.

(©NTB)

Flere nyheter: