Menu
Bare én av tre somaliere over 75 år er blitt vaksinert. Foto AP/NTB

Få eldre somaliere vaksinert i Oslo

Oslo kommune sliter med å få vaksinene fram til noen av dem som trenger dem mest. Bare én av tre somaliere over 75 år er blitt vaksinert.

Av NTB | 04.05.2021 05:54:41

Politikk: Blant norskfødte over 75 år er vaksineringsgraden 95 prosent, skriver Aftenposten.

Innvandrerbefolkningen er blitt særlig hardt rammet av pandemien og eldre innvandrere i Oslo blant dem som i størst grad trenger å bli vaksinert. Men de hardest rammede gruppene har også lavest vaksineringsgrad, viser tall Folkehelseinstituttet har gitt til Oslo kommune, som Aftenposten har fått innsyn i.

Personer i det somaliske miljøet som Aftenposten har snakket med, tror det kan være flere forklaringer på den lave vaksineringsgraden. Noen somaliere som er registrert i Norge, bor kanskje ikke i landet lenger. I tillegg trekkes uroen omkring AstraZeneca-vaksinen fram.

Oslo kommune vet ikke hvorfor det er så lav vaksineringsgrad i enkelte befolkningsgrupper. De vet at noen takker nei, men også at vaksinekontoret ikke får tak i alle.

– Vi er bekymret for at folk i utsatte grupper ikke vaksinerer seg. På sikt øker det faren for utbrudd, sier integreringsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Det bor nesten 17.000 personer med somalisk opprinnelse i Oslo. De er den tredje største innvandrergruppen, etter folk med bakgrunn fra Polen og Pakistan.

(©NTB)

Flere nyheter: