Menu
Barn og ungdom blir sjelden så syke av koronavirus at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Få barn og unge innlagt på grunn av korona

Barn og ungdom blir sjelden så syke av koronaviruset at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Av NTB | 27.10.2021 09:07:46

Sosiale forhold: I aldersgruppen under 18 år har 2–3 av 1.000 smittede blitt innlagt på grunn av akutt infeksjon eller komplikasjoner i etterkant, skriver FHI på sine nettsider.

Barna som legges inn blir liggende kort tid på sykehus med en median liggetid på to døgn, noe som tyder på et lite alvorlig forløp av covid-19 sykdom.

I perioden mars 2020 til oktober i år har 160 barn og ungdom vært innlagt på grunn av korona og komplikasjoner av dette. Til sammenligning har over 5.200 voksne vært innlagt.

– Befolkningen under 18 år har hatt den laveste risikoen for sykehusinnleggelse gjennom hele pandemien, sier professor og barnelege Ketil Størdal, som også er forsker på FHI.

– Andre årlige virusinfeksjoner som RS-virus og influensa er en vanligere grunn til innleggelse, rammer oftere de minste og gir mer langvarige sykehusopphold, ifølge Størdal.

FHIs tall tyder ikke på at deltavarianten, som har dominert siden starten av juli, gir mer alvorlig sykdom hos barn og ungdom.

(©NTB)

Flere nyheter: