reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Evian-mesterskapet i Frankrike er avlyst. Her slår Lydia Ko ut under en tidligere utgave av majorturneringen. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix

Evian-mesterskapet i golf for kvinner avlyst

Evian-mesterskapet i Frankrike ble tirsdag den første av kvinnenes majorturneringer i golf som er blitt avlyst på grunn av viruspandemien.

Av NTB | 09.06.2020 18:19:06

Sport: Turneringen var opprinnelig oppsatt i juli, men den ble flyttet til august i håp om at den da kunne gjennomføres. Nå har arrangøren gitt opp.

– På grunn av situasjonen forårsaket av den verdensomspennende helsekrisen er det besluttet at turneringen ikke kan avvikles i år, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

– Usikkerheten knyttet til begrensninger på reisevirksomhet, spesielt når det gjelder Asia og USA, utgjør en stor trussel mot gjennomføringen av en turnering som skulle avvikles om mindre enn åtte uker, med 120 spillere fra flere enn 30 land over hele verden.

Det ble også vist til at det ikke var plass i terminlista til en ny utsettelse.

Evian-mesterskapet skulle opprinnelig være den fjerde av årets majorturneringer for kvinner, men lå i stedet an til å bli den første. Nå blir det i stedet British Open 20.-23. august. De tre majorturneringene i USA skal spilles i september, oktober og desember.

PGA-touren menn starter opp igjen denne uken, med Viktor Hovland blant deltakerne.

(©NTB)

Flere nyheter: