powergym
Menu
Oasen Storsenter

Eventyrlig vekst for Oasen Storsenter

Til tross for vanskelige tider i oljebransjen er det ikke mindre enn et eventyr av en omsetning de opplever på Oasen Storsenter. I år ligger de an til en økning på formidable 100 millioner kroner.

Av Egil M Solberg | 05.09.2016 10:56:26

– Vi opplever en svært hyggelig omsetningsutvikling. Per 30.6 (første halvår) hadde vi en omsetning på 382,6 millioner. Tilsvarende i fjor var 324 millioner. Altså en økning på hele 58,6 millioner, eller 18%, opplyser senterleder Dag Einar Solberg.

Dette inkluderer Vinmonopolet sin omsetning, de var jo ikke her i denne perioden i fjor.

– Vi har likevel en fin økning også om vi holder Vinmonopolets tall utenom. Eks. polet var økningen første halvår på 6%, en vekst vi også er meget fornøyde med, sier Solberg.

Også sommeren var meget god for senteret.

– Her fikk vi jo god hjelp av værgudene. Per uke 34 (til og med 28. august) er omsetningsøkningen 18,9% sammenlignet med fjoråret, og 6,8% om vi holder polet utenom, sier en fornøyd senterleder.

Senteret opplever også en sterk vekst i antall kunder, og har så langt i år hatt hele 100 000 flere kunder innom enn på samme tid i fjor.

– Vi forventer en årsomsetning på rundt 835 millioner i år, mot 739 millioner i fjor, sier Solberg videre.

Til tross for eventyrlige omsetningstall, jobber senterledelsen videre med forbedringer og grunnlaget for ytterligere vekst. I starten av 2017 skal utbyggingen av senteret starte mot Kongsgården.

– Vi håper å starte første halvår 2017 og ferdigstille det i løpet av 2018. Hva det vil bety omsetningsmessig er vanskelig å si før vi vet eksakt hvilke leietakere som kommer, sier senterlederen.

Utbyggingen mot Kongsgården er begrenset, og det er andre tiltak som i minst like stor grad vil bidra til omsetningsøkning på senteret.

– Vel så viktig som ekstra arealet blir opprydding i fasadeinntrykk, separat varelevering og parkering under tak i underetasjen på nybygget, opplyser Solberg.