Menu
Remco Evenepoel leverte en maktdemonstrasjon på tirsdagens tempoetappe i Vuelta a España og økte sin ledelse i sammendraget til 2.41 minutter. Her fra årets Tour of Norway. Foto: Marit Hommedal / NTB

Evenepoel med knallsterk temposeier i Vueltaen: – Heretter sykler jeg uten press

Remco Evenepoel i den røde ledertrøya knuste konkurrentene på tirsdagens tempoetappe i Vuelta a España og økte sin ledelse i sammendraget.

Av NTB | 30.08.2022 18:11:11

Sport: Den belgiske Quick-Step-rytteren startet sist av alle på den 30,9 kilometer lange etappen fra Elche til Alicante. I mål hadde han slått etappetoer Primoz Roglic med 48 sekunder.

– Det er en stor overraskelse, sa 22-åringen da han i seiersintervjuet vist på TV 2 ble informert om den oppsiktsvekkende seiersmarginen.

Han hadde snittfart på 55,67 kilometer i timen i en flat løype uten de store tekniske utfordringene, men rytterne kjempet mot sterk varme.

Evenepoel takket lagkameraten Rémi Cavagna, som leverte en sterk tempo i heten og tok tredjeplassen.

– Heretter sykler jeg uten press, for jeg vant en etappe. Det var drømmen, men nå skal vi kjempe for å vinne sammenlagt og ta med trøya hjem til Wevelgem.

Sloveneren Roglic overtok 2.-plassen fra den spanske hjemmefavoritten Enric Mas, som lenge hang imponerende godt med før han tapte sekunder mot slutten. Mas kom inn til 10.-plass på etappen og falt til 3.-plass sammenlagt, 3.03 minutter bak lederen.

Det ble dramatikk da João Almeida syklet feil vei helt på slutten av etappen. Portugiseren måtte snu, men tapte ikke veldig mange sekunder og beholder sin 7.-plass i sammendraget.

Carl Fredrik Hagen fra Israel-Premier tråkket inn til 58.-plass på etappen og har samme plassering i sammendraget. Jonas Iversby Hvideberg fra DSM ble nummer 140 og klatret med det noen plasser i sammendraget til 136.-plass.

– Jeg så før jeg startet at Rémi gjorde det veldig bra, og det ble perfekt for meg. I bussen så jeg at alle tapte til ham i siste del av løypa. Jeg visste at jeg måtte presse hele veien. Det var en flat løype med en superhard avslutning. Beina verket mot slutten, men det var superfint å vinne en etappe i den røde trøya, sa han.

Sam Bennett, som har vunnet to etapper i årets utgave av Vueltaen, var blant flere ryttere som måtte trekke seg fra rittet tirsdag som følge av koronasmitte. Det førte til at danske Mads Pedersen fra Trek-laget seiler opp som stor favoritt til å vinne kampen om poengtrøya.

(©NTB)

Flere nyheter: