Menu
Politihelikopter over siloanlegget på Lena i Østre Toten. Foto: Jon Olav Andersen/Totens Blad / NTB scanpix

Evakuerte kan flytte hjem etter silobrannen på Toten

Evakuerte i nabolaget fikk flytte tilbake etter at brannen i siloanlegget på Toten er klarert. Det var lenge fare for støveksplosjon, og området var sperret av.

Av NTB | 14.07.2020 16:17:49

Ulykker og naturkatastrofer: – Brannvesenet har klarert siloen. De evakuerte kan flytte hjem. Det vil være vakthold utover kvelden og natta, opplyser politiet i Innlandet rett etter klokken 15 tirsdag.

Tre personer ble sendt til sykehus etter den eksplosjonsartede brannen på Lena i Toten som ble varslet klokken 5.22 natt til tirsdag. En av dem var alvorlig skadd. I løpet av formiddagen fikk brannvesenet etter hvert kontroll på brannen, men varslet om fortsatt mulig fare for eksplosjoner.

– Vi vet ikke hvor stor fare det er, men det er mye kornstøv i siloen, sa operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB ved 11-tiden.

Det var blitt opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet, og to husstander med tre personer ble evakuert.

Det er ikke opplyst noe om årsaken til brannen. Inne i siloen var det biprodukter fra produksjon av solsikkeolje, skriver NRK.

Det er Felleskjøpet Agri som eier anlegget på Lena på Østre Toten.

(©NTB)

Flere nyheter: